Zwart wit huis bij het bos!

Sommige huizen zijn speciaal. Niet omdat ze een mooi interieurontwerp hebben, of omdat de buitenkant er fantastisch uitziet, maar omdat alles samenkomt in deze huizen. Dit zwart witte optrekje in Wenzenbach, Duitsland, is voor mij zo’n speciaal huis. Ik vind het gewoon in één woord geweldig! Ik zal jullie uitleggen waarom.


studio-house-fabi-07-1150x965

Het is klein

Ik hou van kleine huizen! Wonen op een klein oppervlakte dwingt je creatief te zijn, omdat je alle ruimte die je hebt zo goed mogelijk wil gebruiken. Ik vind dat je dat hier heel goed kan zien. Neem nou het kookeiland. Dat is zo ontworpen dat aan de kant van de kookplaat alle laden gevuld zijn met handig kookgerei, terwijl je aan de kant van de eettafel alle borden en bestek vind. Dat is natuurlijk helemaal geen revolutionair idee, maar ik vind het wel slim, en gewoon goed toegepast.

studio-house-fabi-06-1150x996

studio-house-fabi-08-1150x582

studio-house-fabi-08a-1150x646

Details
Dit huis heeft toffe details, die het ontwerp echt af maken. Ik noem er een paar op, en misschien ontdek je zelf ook nog leuke features! Alle meubels op de eerste verdieping zijn expres laag gehouden, zodat het prachtige uitzicht op het bos zo min mogelijk verstoord wordt. De zwevende trap is niet zomaar een trap, maar een echte eye-catcher, Wat ik echt goed gemaakt vind is het begin van de trap. Die paar zwarte treden zijn onderdeel van de constructie van het huis, ze lopen in feite door naar buiten toe. De stang die de douchewand vast moet houden, is tegelijkertijd ook de douche, ik vind het mooi! En natuurlijk maken de designklassiekers het huis echt speciaal. Eames is goed vertegenwoordigt, en hoewel de ontwerpen al oud zijn, bewijst dit huis heel duidelijk dat de ontwerpen van Charles & Ray Eames ook in moderne interieurs perfect passen

studio-house-fabi-09-1150x776
De slaapkamer is een droom!
Wakker worden met uitzicht op het grote bos, dat naast je bed ligt als een prachtig schilderij, het lijkt me fantastisch. De badkamer ensuite is ook echt ensuite, slapen en douchen zijn hier naadloos met elkaar verbonden. Ik vind het ook wel heel relaxed dat de wc verborgen is in de kast; helemaal uit zicht maar toch dichtbij. Naast de slaapkamer heb je een hele ruime inloopkast, die echt niet alleen voor vrouwen een grote droom is!

studio-house-fabi-12-1150x555

studio-house-fabi-14-1150x1072

studio-house-fabi-05
Die twee blokken…
De architectuur van deze woning is natuurlijk bijzonder, dat straalt er vanaf. En ik vind het niet alleen erg mooi, ik vind het ook ingenieus gedaan. Het zwarte blok, gemaakt als het archetype van een huis, hangt perfect boven de ingang, zodat je beschut kan wachten totdat er open wordt gedaan. De zwarte constructie naast de ingang loopt aan de andere kant van het slaapgedeelte door, als een schutting met de buren.

Het slaapgedeelte is gedraaid ten opzichte van het zwarte blok, zodat je ondanks de grote raampartij wel genoeg privacy hebt; bezoekers kijken niet zomaar door de ramen je slaapkamer in. Door de twee blokken gedraaid op elkaar te zetten, is er ook een ruim terras gecreëerd, waar je vanuit de woonkamer gemakkelijk toegang tot hebt. Ten slotte vind ik het gewaagd dat de twee blokken eigenlijk maar aan één kant open zijn; het huis komt zo van buitenaf erg gesloten af, maar eenmaal binnen vouwt de woning zich open naar de omringende natuur. Wauw!

Ik vind het een geweldig, en ik hoop jullie ook. Geniet van de prachtige foto’s, en laat via Facebook, Instagram of Twitter even weten wat je ervan vind! En wil je niets meer missen, volg DesignKabinet.com dan op de bekende social media kanalen, en op Bloglovin’.

Afbeeldingen en tekst gevonden via: HomeDSGN Fabi Architekten

studio-house-fabi-04-1150x766

studio-house-fabi-10

studio-house-fabi-13-1150x766

studio-house-fabi-15studio-house-fabi-16

Leave a Comment