Warm en luxe wonen in Antwerpen

Een warm en comfortabel huis, daar droomt iedereen wel van. De bewoners van dit huis in Antwerpen hebben het voor elkaar: genoeg ruimte, veel luxe en inderdaad vooral veel warmte en comfort. De woning is ontworpen door Thierry Lejeune, die voor een rustige en simpele uitstraling gezorgd heeft zonder daarbij de sfeer van de woning teniet te doen. Vooral het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren levert hier een belangrijk bijdrage aan.

Home-in-Antwerp-03

Home-in-Antwerp-01

Landelijk meets modern

De woonkamer straalt toch een en al gezelligheid uit? Ik vind vooral het contrast in de woning erg mooi met de landelijke meubels en het klassieke raamwerk naar buiten toe, gecombineerd met de strakke haard en de zwarte stalen deuren. Om een ruimte meer huiselijk te maken wordt vaak gebruik gemaakt van een houten vloer, maar in dit geval zie je dat de donkere tegels in combinatie met het lichtere vloerkleed de ruimte een stuk gezelliger maken.

Home-in-Antwerp-05

Dubbel loungen
Nog zo’n lekker hoekje! De houten ombouw voor de televisie en de haard vind ik erg mooi, vooral omdat het in contrast staat met de strak gestucte haard haard in de zitkamer. De grote meubels passen hier goed, te kleine meubels zouden al snel zorgen voor een rommelig geheel. Maar door het goede kleurgebruik en de grote bank is dit een heerlijke plek om te loungen.

Home-in-Antwerp-06

Home-in-Antwerp-07

Home-in-Antwerp-08

Wie wil deze keuken nou niet?

Goed, het meest in het oog springende element van de woning is natuurlijk deze enorme landelijke keuken. Ik ben gek op kookeilanden omdat ze een heel sterk statement afgeven. Dat zie je hier ook heel goed. Het grote blok in het midden trekt meteen de aandacht. De grote keuken wordt door het plaatsen van een spoeleiland ineens een gezellige ruimte waar iedereen tijdens het koken lekker omheen kan hangen. Een prachtig werk- en spoeleiland kan je helemaal leeglaten om zoveel mogelijk ruimte te creëren, maar juist het toevoegen van een paar mooie accessoires zorgt ervoor dat ook de keuken een echt gezellige plek wordt om te vertoeven. Wat vazen, een plant en een fruitschaal en zeker ook een stapel kookboeken maken de keuken meer sfeervol en persoonlijk.

Ook het fornuis is enorm, maar past daardoor goed in het geheel. Ik hou wel van leuke details in een ontwerp, zoals de overeenkomsten in afwerking tussen de haard en de ombouw van het fornuis. Daarnaast is ook het kleine raampje boven het fornuis erg leuk bedacht; zelfs tijdens het koken kan je lekker naar buiten kijken. Wat ik zelf ook altijd erg mooi en praktisch vind in een keuken is een grote kastenwand, die hier ook gemaakt is. Je kan er apparatuur mooi in wegwerken, en het zorgt voor zoveel opbergruimte, waardoor al je kookspullen netjes uit het zicht zijn. Ook in een kleiner huis werkt een kastenwand goed. Door de grote opbergmogelijkheden straalt je huis namelijk veel meer rust uit en dat is met name belangrijk in een kleinere woning.

Home-in-Antwerp-10

Home-in-Antwerp-11

Totale ontspanning
Stel je voor dat je elke avond in dit bed in slaap mag vallen. Eerst een uurtje relaxen in bad en vervolgens slof je over het lekkere zachte tapijt zo je bed in. Nog even wat lezen met de open haard aan en dan heerlijk slapen. En als je dan ’s ochtends weer wakker wordt, slof je weer naar je prachtige badkamer, waar je de klaarmaakt voor de dag bij je eigen wastafel. En daarna loop je je naar je inloopkast achter het bed, om uit te zoeken welke kleren je vandaag eens aan zal doen. Ik kan er wel aan wennen hoor. Ik vind vooral ook hier die stalen deuren van de badkamer erg mooi. Vanuit bed kijk je zo naar het bad en andersom. De slaapkamer heeft door het hoge tapijt, de haard en klassieke ramen iets weg van een Engels landhuis. Ik kan me voorstellen dat de bewoners hier heel gelukkig van worden, want wat is dit een enorm droomhuis!

Hieronder nog meer foto’s van dit Antwerpse stulpje, geniet ervan!

Home-in-Antwerp-12

Home-in-Antwerp-02

Home-in-Antwerp-04

Home-in-Antwerp-09

Afbeeldingen en tekst gevonden via HomeDSGN

Leave a Comment