Strak blok beton herbergt warm interieur

Hoewel de buitenkant anders doet vermoeden, straalt het interieur van dit huis in Zweden een en al warmte en huiselijkheid uit. Van buiten heeft deze woning een strakke, haast kille uitstraling. Stap je echter naar binnen, dan tref je daar een licht en warm interieur aan, met een prachtig uitzicht op de omgeving. De leefruimtes bevinden zich op de bovenste verdieping, voor het beste lichtinval en de mooiste vergezichten.


Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_24

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_6

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_4

Omgeving als kunst
Toen ik voor het eerst de foto’s van het interieur zag, was ik verkocht. De strakke witte designkeuken contrasteert met de houten vloer en de gezellige woonkamer. Ik vind dat contrast hier erg goed werken. De simpele Wishbone Chairs van Hans J. Wegner (Carl Hansen) passen erg goed bij de moderne keuken, en zijn wat mij betreft erg geschikt om een strak en modern interieur een klassieke en warme twist te geven.

Hoewel er weinig objecten in het interieur staan, voelt het niet leeg en kil aan. Dat komt omdat alle aandacht uitgaat naar de designermeubels en de prachtige kunst. Maar belangrijker nog dan de meubels en de kunst zijn de grote ramen, die als een constant wisselend schilderij dienst doen. De ramen aan de achterkant geven uitzicht op het ruime terras, dat omgeven wordt door robuuste rotsblokken. Aan de voorkant kijk je uit over het ruime water, een uitzicht dat echt nooit verveelt! Het vrije uitzicht wordt nog eens versterkt door de ramen die van vloer tot plafond strekken. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de omliggende natuur, en is er in het interieur maar weinig decoratie meer nodig.

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_17

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_9

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_10

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_16

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_15

Slimme indeling
De bovenste verdieping wordt dus gebruikt als leefruimte. Naast de keuken, eethoek en zitkamer bevindt zich hier ook nog een televisiekamer en een toilet. Hoewel het misschien gek voelt om op de bovenste verdieping te gaan wonen, is het een heel slim idee. Je profiteert op deze manier van de meeste lichtinval, en het levert spectaculaire vergezichten op. Bovendien heb je zo optimale privacy.

De openslaande deuren geven toegang tot het grote terras, dat gelegen is op het zuiden, waardoor je de hele dag kan genieten van de zon. Een mooi detail vind ik de inbouwkasten in de buitenmuren. Het inbouwen van de kasten zorgt ervoor dat ze nauwelijks opvallen, en doordat de raampartijen hierdoor wat meer naar binnen geplaatst zijn, geeft het ook een stoer effect aan de buitenkant van de woning.

Je betreedt het huis op de slaapverdieping, waarna je meteen de trap kan pakken om op uit te komen in de leefruimte. Op de slaapverdieping bevinden zich drie slaapkamers, die samen een badkamer delen. Daarnaast bevindt zich hier ook de master bedroom, natuurlijk uitgerust met eigen luxe badkamer. Alle kamers bevinden zich aan de voorzijde van het huis, en hebben dus ook een prachtig uitzicht over het water. Doordat de woning tegen een helling is opgebouwd, is er aan de achterkant geen lichtval. Dat is geen probleem, want op deze manier is de woning aan de achterzijde op een natuurlijke wijze geïsoleerd.

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_13

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_14

2681239

2681255

2681269

Creëer de sfeer

Wil je in je eigen huis ook een strakke look creëren, maar ben je bang dat het te leeg en onpersoonlijk wordt? Zorg er dan voor dat je naast strakke materialen ook bijvoorbeeld hout en textiel gebruikt om de ruimte aan te kleden. Verschillende kleuren en texturen zorgen al voor veel meer karakter. En geef de ruimte een persoonlijke touch door kunst en accessoires aan de muur te hangen die bij je passen en iets over jouw leven vertellen. Zo creëer je een uniek interieur, waar iedereen zich prettig zal voelen.

Kijk verder voor alle foto’s van dit robuuste droomhuis!

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_23

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_22

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_21

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_20

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_19

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_18

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_8

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_7

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_5

2681267

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_3

Simplicitylove.com_VillaMo_rtna_s_Fourfoursixsix_2

Afbeeldingen en tekst gevonden via: La Maison d’Anna G Simplicia Love Wrede

Leave a Comment