Schitterend appartement bij de Dom in Utrecht

Jeroen van Zwetselaar staat er om bekend dat hij in zijn ontwerpen graag oud en nieuw met elkaar combineert. Dit lichte appartement in hartje Utrecht is hier een perfect voorbeeld van. De karakteristieke elementen van het gebouw, zoals het plafond en het trappenhuis heeft hij naadloos weten samen te voegen met modern design, zoals de prachtige meubels en het glazen dak. Ik ben vooral fan van de manier waarop verschillende stijlen en items met elkaar gecombineerd worden. Zonder zelfs maar een stap binnen te hebben gezet, weet je dat dit interieur een fijn huis zal zijn.


Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse_1-1024x686

Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse_3-1024x719

Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse_18-683x1024

Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse-1024x686

 

Donker en licht

Wat het allereerst opvalt aan dit prachtige appartement is het licht dat naar binnen valt. Elk zonnestraaltje schijnt naar binnen, en vanuit het appartement heb je een heerlijk uitzicht op de historische omgeving, met als toppunt de Domtoren natuurlijk! Ik vind het plaatsen van het glazen dak echt een goede zet; niet alleen maakt dat het interieur meer uniek, maar als bewoner heb je ook een echt vakantiegevoel. Tenminste, ik zou dat wel hebben!

Een tof detail vind ik de raampartij tussen de slaap- en woonkamer. De meeste mensen zouden deze wand dicht laten, om er vervolgens een kast voor te plaatsen of er een schilderij aan te hangen. Maar Jeroen van Zwetselaar heeft ervoor gekozen om hier ramen te plaatsen, zodat er nog meer licht naar binnenstroomt, en met name de slaapkamer meer natuurlijk licht krijgt. Echt slim, want op deze manier profiteert ook de slaapkamer van het glazen dak in de slaapkamer.

In contrast met het hele lichte interieur zijn onder andere de keuken en het trappenhuis heel donker. Ik denk dat zeker in dit interieur dit heel erg goed werkt, omdat het prettig is in een interieur om te werken met contrasten. Nog meer lichte tinten zouden het interieur misschien wat saai maken. Door het toevoegen van opvallende donkere elementen voorkom je dit. Bovendien is een zwarte keuken een hele stijlvolle ingreep, en wat gedurfder dan een witte of lichte keuken.

 

DSC_7954-1024x693

Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse_16-1024x681

Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse_11-1024x672

Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse_12-1024x708

Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse_4-1024x695

Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse_7-1024x693

 

Persoonlijke sfeer

Wat mij betreft is persoonlijkheid een van de belangrijkste ingrediënten voor een inspirerend en stijlvol interieur. Persoonlijkheid voeg je toe door unieke objecten en combinaties in jouw interieur te plaatsen, zodat jouw huis iets vertelt over jou. Zonder persoonlijkheid wordt een huis afstandelijk, saai en een showroom. Jeroen van Zwetselaar vind het ook erg belangrijk om in zijn ontwerpen een persoonlijke touch toe te voegen, en dat doet hij onder andere door middel van kunst. Dit appartement barst uit z’n voegen van de prachtige kunst aan de muren, en dat is een van de redenen waarom ik zo onder de indruk ben.

Naast de mooie kunstwerken heeft Jeroen van Zwetselaar ook veel groen toegepast. Veel planten en bloemen versieren de ruimte, en maken het echt huiselijk. Niet iedereen is enthousiast over het neerzetten van bloemen, maar ik denk dat Jeroen hier laat zien dat bloemen absoluut niet saai zijn, maar juist veel stijl en karakter toevoegen aan een interieur. Bovendien zijn bloemen en planten een ideale manier om op subtiele manier kleur in je huis toe te voegen. Dat komt zeker goed naar voren in het kantoor, waar de kamerplanten welig tieren, en waaruit blijkt dat planten heel goed sfeer toe kunnen voegen.

Ik word altijd erg blij van designklassiekers in een interieur. Zoals de Pastoe Wire Chaire die bij de eettafel staat, en zeker ook de Pastoe Wire Lounge Chair, die beneden bij de werkplek te vinden is. Ook de bijzettafel Tray van Hay is een persoonlijke favoriet, en staat ook in dit interieur geweldig.

 

Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse_6-679x1024

Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse_17-673x1024

Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse_9-714x1024

 

Binnen en buiten

Door de enorme hoeveelheid licht die door de grote ramen naar binnen stroomt is het contact met de buitenwereld zo gemaakt. En dan zijn er ook nog die twee prachtige terrassen die uitzicht bieden op de mooie Utrechtse binnenstad, en waar je heerlijk in de zon kan relaxen. Het hoge gras dat gebruikt is als afscheiding van het terras is heel cool, zo krijg je zelfs midden in de stad een strandgevoel. Ik kan niet anders zeggen dat ik hier ontzettend jaloers van word, ik zou hier heel erg graag willen wonen!

Ben je geïnspireerd geraakt door de stoere en toch verfijnde stijl van Jeroen van Zwetselaar, kijk dan eens op zijn site voor nog meer waanzinnig mooie ontwerpen!

Afbeeldingen gevonden via: Jeroen van Zwetselaar

 

Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse_8-1024x682

Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse_10-1024x678

Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse_13-1024x687

Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse_14-1024x680

Utrecht_project_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_penthouse_15-1024x706

 

Leave a Comment