Remy Meijers ontwerpt stadsvilla

Wonen in een klassiek herenhuis is, net zoals voor mij, voor veel mensen een droom. Deze droom is werkelijkheid geworden voor de bewoners van dit geweldige herenhuis, dat ook nog eens ontworpen is door Remy Meijers. ‘Mister Grey’ heeft van dit voormalige kantoorpand een hele sfeervolle woning gemaakt, die ondanks het grote woonoppervlak niet reusachtig aanvoelt.


IMG_1284

IMG_1285

Op de bel-etage kom je de woning binnen. Hier bevinden zich een werkkamer, een tussenkamer waar je lekker televisie kan kijken, en een eethoek met open keuken. De werkkamer ligt aan de voorkant van het huis, en is door middel van schuifdeuren verbonden met de televisiekamer en de rest van de verdieping. De grote ramen en de open haard maken dit een prettige plek om in alle rust te werken.

De televisiekamer ligt tussen de werkkamer en de eetkamer in, en heeft een belangrijke architectonische functie. De woning is namelijk erg diep, zonder deze tussenkamer zou de woning immens en veel te groot aanvoelen. Door in het midden van de woning een extra kamer toe te voegen, worden alle kamers wat compacter, en dat komt de gezelligheid en huiselijkheid sterk ten goede. Dit concept heeft Remy Meijers niet alleen toegepast op de bel-etage, maar ook op de andere verdiepingen. Een simpele maar ingenieuze oplossing, die bovendien ook nog eens extra kamers oplevert.

IMG_1279

IMG_1280

Om ongestoord televisie te kunnen kijken, kan de tussenkamer afgesloten worden door middel van schuifdeuren. Door hier glas in de plaatsen, stroomt het licht dwars door het huis heen, zodat zelfs midden in het huis je nog kan genieten van natuurlijk daglicht. Vanuit de televisiekamer loop je door naar de eetkamer, met openslaande deuren naar de stadstuin. Erg cool aan de eetkamer vind ik Nosara eettafel, die Remy Meijers zelfs heeft ontworpen (klik hier voor meer info). Het robuuste houten tafelblad past goed bij de zwartstalen poten, en de gleuf in het midden van de tafel zorgt ervoor dat de tafel iets minder groot aanvoelt dan hij in werkelijkheid is. Ik ben weg van deze tafel, ik zou ‘em zou in mijn appartement zetten (als het zou passen!).

IMG_1278

IMG_1287

Het is natuurlijk een klassiek herenhuis, en Remy Meijers heeft het interieurontwerp hier duidelijk op afgestemd. Een heel klassiek interieur maakt het huis een tikkeltje saai, en dat is niet wat Remy Meijers wilde. Daarom zijn de zwartstalen deuren toegevoegd om het geheel wat stoerder en moderner te maken. Ze passen perfect bij het lichte interieur, contrasteren ook sterk met de klassieke inrichting, en dat contrast zorgt voor een spannend effect. Zo zie je dat je met een vrij simpele ingreep je interieur een hele nieuwe boost kan geven, en dit idee kan je zelf thuis natuurlijk ook vrij gemakkelijk uitvoeren!

IMG_1281

IMG_1283

De strakke en moderne keuken past ook in de plan van Remy Meijers om in het ontwerp te zorgen voor tegenhangers voor het klassieke interieur. Het grote betonnen blad van het kookeiland is echt prachtig, vooral omdat het een massief blok is. Ik vind het heel stoer staan, en het past perfect bij de rest van het interieur. De keuken is erg goed uitgerust, met alle apparatuur op werkhoogte, wat koken nog iets gemakkelijker maakt. Een open vak in de kastenwand is altijd een goed idee, zo kan heb je je koffiemachine en veelgebruikte kookgerei gemakkelijk bij de hand. Leuk detail is het glazen doorkijkje van de hal naar de keuken, waardoor je bij binnenkomst meteen zicht hebt op de keuken en de achterliggende tuin.

IMG_1291

IMG_1288

De zitkamer is op de eerste verdieping. Wonen in de stad betekent vaak veel drukte en weinig privacy. Door de woonkamer op de eerste verdieping te plaatsen, heb je minder last van de drukte van de straat en geniet je van meer privacy. Door de hoge erker aan de voorzijde stroomt het daglicht naar binnen, en heb je prachtig uitzicht op de bomen voor het huis. In de tussenkamer op de eerste verdieping huist een bibliotheek. Dat lijkt me fantastisch, een plek waar je lekker rustig kan lezen en relaxen, en waar je de hele boekencollectie kan opbergen.

IMG_1290

IMG_1289

IMG_1293

Omdat de woning zo groot is, is het belangrijk grote gebaren te maken. Veel mensen zijn bang om grote meubels neer te zetten, omdat ze denken dat het allemaal te massaal wordt. Het tegendeel is echter het geval. Door de grote meubels wordt de ruimte veel beter gevuld, straalt het geheel meer rust uit (want er zijn minder objecten nodig om de ruimte te vullen) en de ruimte is goed in balans. Dit principe zie je ook terug bij dit herenhuis. Remy Meijers heeft gebruik gemaakt van grote meubels, zoals de grote vazen, de lekkere lange bank en de enorme spiegel op de haard. Ook de haard zelf is van een stevig formaat, en zoals je kan zien, werkt dat formaat heel erg goed. Een heel leuk idee vind ik de kussens in de erker, zo kan je hier lekker zitten en genieten van het zonnetje.

IMG_1297

IMG_1294

IMG_1295

Op de derde verdieping bevindt zich de master bedroom, met een enorme luxe badkamer en grote kleedruimte. Deze verdieping straalt, meer dan de rest van het huis, pure luxe uit. Die enorme badkamer is gewoonweg fantastisch! Het mooiste hieraan vind ik dat de badkamer de uitstraling van een echte kamer heeft. En een open haard in de badkamer, dat is toch gewoon een geniaal idee! De grote hoge ramen zorgen ook hier voor een grote hoeveelheid licht, en ’s avonds zorgt de kroonluchter voor mooi sfeerlicht.

Ben jij ook helemaal enthousiast geworden van dit huis? Dat kan ik me goed voorstellen, en daarom staan er op de blog nog veel meer prachtige huizen waar je achter de voordeur kan kijken. Hieronder vind je nog meer foto’s van dit stijlvolle ontwerp van Remy Meijers.

Afbeeldingen en tekst gevonden via: Remy Meijers Interieurarchitectuur

IMG_1299

IMG_1277

IMG_1282

IMG_1286

IMG_1292

IMG_1296

IMG_1298

 

Leave a Comment