Stoere loft aan de Amsterdamse grachten

Een voormalig winkelpand is door Bloem en Lemstra Architecten omgetoverd tot een spectaculaire loft aan de Amsterdamse Prinsengracht. Door de fundering uit te graven konden er zes woonniveau’s gerealiseerd worden, waardoor de loft ondanks de grootte heel gezellig en knus is! Een kastenwand die meerdere verdiepingen beslaat zorgt voor de eenheid in het interieur en is tegelijkertijd een groot designstatement. En de master bedroom heeft een waanzinnige badkamer, mede door het glazen plafond waardoor het licht naar binnen stroomt. Lees snel verder en geniet van de prachtige foto’s, gemaakt door Jansje Klazinga!

 

loft

loft

loft

loft

Stoere industriële loft

Het appartement heeft de uitstraling van een New Yorkse loft. Dat komt niet alleen door de open ruimtes, maar ook door de ruwe bakstenen muur. Deze ontstonden eigenlijk per toeval bij het slopen van het oude interieur. Heel begrijpelijk werd de stoere look perfect bevonden voor dit appartement. In combinatie met de muren met wit stucwerk, de betonnen gietvloer en de zwartstalen trappen is de industriële uitstraling helemaal af. Ik ben weg van de vintage Aluminium Chair van Charles en Ray Eames. Deze stoere stoel komt eigenlijk in elk interieur goed tot z’n recht, maar past misschien wel het beste bij de industriële look van dit appartement.

loft

loft

Zwevende eethoek

Om zoveel mogelijk licht de woonkamer toe te laten hebben de architecten een vide gecreëerd. Ik vind dit een hele mooie ingreep, omdat de eethoek hierdoor in de ruimte ‘zweeft’. Bovendien heb je in de eethoek uitzicht op de woonkamer en kijk je tegelijkertijd uit op de stoere woonkeuken en de achterliggende Prinsengracht. De eethoek laat ook goed zien dat alle ruimtes ruimtelijk en tegelijk geborgen aanvoelen, wat een knappe prestatie is van de architecten.

loft

loft

Multifunctionele kastenwand

De keuken bevindt zich bij de entree van het appartement. Wat meteen opvalt in de keuken is de enorme kastenwand, die meerdere verdiepingen beslaat. Het wandmeubel herbergt de trap naar het appartement van de bovenburen en wordt natuurlijk gebruikt als handige opbergruimte. Omdat het wandmeubel alle verdiepingen van het appartement beslaat zorgt het voor de verbinding tussen alle losse verdiepingen. De bekleding van hout past wat mij betreft erg goed bij de industriële look en voegt ook nog warmte aan het interieur toe.

loft

loft

loft

loft

Baden in het licht

Ook in de kelder zie je goed dat het wandmeubel doorloopt. Wanneer je de trap afgedaald bent naar het diepste punt van het huis wacht daar een absolute verrassing! De slaapkamer met badkamer baadt namelijk letterlijk in het licht. De architecten hebben in de tuin glasplaten laten plaatsen, waardoor het daglicht de kelder binnen kan stromen en de bewoners vergeten dat ze zich eigenlijk onder de grond bevinden. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet zo’n geweldig ruime slaapkamer met een droom van een badkamer?

Ben jij ook zo enthousiast over dit Amsterdamse appartement? Kijk dan eens naar deze binnenkijker bij een penthouse van Remy Meijers of deze gezellige familievilla in Amsterdam!

Fotografie: StudiojansjeJKF®

Veel ruimte in deze compacte benedenwoning van Frederik Roijé