Licht appartement inrichten moeilijk? Niet met 3 deze tips!

Stel, je hebt een licht appartement (of ander gaaf optrekje!). Dat is geweldig, want al dat daglicht geeft je huis een frisse look. Maar, teveel daglicht maakt het al snel lastig om een fijne sfeer te creëeren. Gelukkig zijn er genoeg handige tips en ideeën die je kan gebruiken. Zo kan je volop van het natuurlijk daglicht genieten én heb je een geweldig stijlvol interieur. Lees snel verder, dan help ik je op weg!

Dit appartement in Belgrado is een goede case om te laten zien hoe je sfeer in een licht appartement krijgt. Het appartement is ontworpen door Studio AUTORI. Alle pluspunten, zoals de grote ramen en de industriële basis hebben ze benadrukt. Het resultaat is een modern interieur, waarin licht en rust de boventoon voeren. De prachtige foto’s zijn gemaakt door architectuurfotograaf Relja Ivanic.

licht appartement

Denk aan goede verlichting!

Goede verlichting wil er nog wel eens bij inschieten als je overdag een overload aan daglicht in huis hebt. Maar een licht appartement betekent natuurlijk niet dat je geen aandacht hoeft te besteden aan goede verlichting. Niet alleen voorzie je ’s avonds je appartement van de juiste sfeer, maar ook overdag kan een lamp het net wat gezelliger maken. Denk bijvoorbeeld aan een hoek van de kamer waar het daglicht minder goed komt. Door deze hoek sfeervol te verlichten, maak je ook van dat hoekje een fijne plek!

En wees vooral niet bang om uit te pakken met grote lampen. Zeker in een lichte ruimte doen echte eye-catchers zoals een impressive lamp het goed. Met veel daglicht in huis heb je namelijk objecten nodig die op kunnen vallen in dat daglicht. De lampen in deze keuken trekken bijvoorbeeld de aandacht, waardoor de hele keuken letterlijk en figuurlijk in de spotlights staat!

 

licht appartement

licht appartement

Werk met contrast

Het appartement is niet ontzettend groot. Veel mensen hebben daardoor de neiging om à la Jan Des Bouvrie compleet voor wit te gaan. Hoewel een witte look heel gaaf kan zijn, is het belangrijk balans aan te brengen. En die balans creëer je door contrast aan te brengen. De witte muren worden in de keuken gecombineerd met een lichthouten keuken. De houten kasten passen goed bij de lichte muren, maar zijn tegelijkertijd een natuurlijke tegenhanger tegen de stoere betonnen vloer.

De zwartstalen structuur van de kast in de keuken voegt nog wat meer contrast toe, net zoals de stoere bar cart. Daarnaast zijn ook de lampen boven het keukeneiland zwart, evenals de barkrukken. Het contrast kan je dus op een simpele manier toevoegen. Ben je niet zo gek op donkere kleuren? Ga dan uit van een lichte basis, maar vul die aan met wat accessoires en meubels met donkere elementen. Hiermee voorkom je dat jouw interieur saai wordt, maar blijft de frisse look behouden.

licht appartement

licht appartement

licht appartement

Benadruk de openheid in een licht appartement

Wanneer je de trotse owner van een licht appartement bent wil je dat natuurlijk zoveel mogelijk laten zien. Dus, benadruk die openheid! Door tegelijkertijd op de juiste plekken voor geborgenheid te zorgen creëer je een heel fijn én licht plekje.  Kijk bijvoorbeeld naar de donkere bank die de bewoners hier neer hebben gezet. Zo’n donkere bank geeft een gevoel van geborgenheid. Door daaromheen lichte bijzettafels te zetten, blijft de open sfeer van de zithoek behouden.

De ramen zijn natuurlijk prominent aanwezig in het appartement. Al dat licht is heel fijn, maar soms kan het slim zijn om het licht een beetje te filteren. Met transparante gordijnen verminder je de lichtinval, zonder dat je meteen in het donker zit. Een bijkomend voordeel van zulke gordijnen is dat je erg veel privacy hebt, ook fijn!

Doordat de transparante gordijnen het licht filteren ontstaat er een zachte gloed binnen. Dat geeft instant sfeer, waardoor je al een stuk gemakkelijker een fijn interieur creëert. Met een gezellig kleed, een knusse bank en stijlvolle bijzettafeltjes ben je dan al een heel eind op weg!

Afbeeldingen en tekst gevonden via: HomeDSGN