Landelijk wonen in een nieuwbouwhuis

Landelijk wonen in een modern huis! Hoewel deze Belgische villa eruit ziet alsof er een grondige renovatie heeft plaatsgevonden is de woning een resultaat van een nieuwbouwproject. Architectenbureau Oscar V kreeg de opdracht om een nieuw huis te bouwen met de uitstraling van een klassiek landhuis. Het resultaat is een stijlvolle woning waarbij alle gemakken van een modern huis gecombineerd worden met de uitstraling en het karakter van een eeuwenoud pand. 

Eerder verscheen op DesignKabinet.com al een blog over een minimalistische villa, eveneens ontworpen door Oscar V. Hoewel de insteek van beide ontwerpen heel verschillend is, valt op dat beide huizen gekenmerkt worden door een hele warme en gezellige uitstraling. Lees dus snel verder om te ontdekken hoe Oscar V modern en klassiek perfect wist te combineren in deze villa.

landelijk wonen

landelijk wonen

landelijk wonen

landelijk wonen

Droomkeuken

De grote woonkeuken vormt het hart van het huis. Dat is natuurlijk ook helemaal niet gek, want het is een heerlijke plek om elk moment van de dag door te brengen. De grote ramen bieden uitzicht op de klassieke groene tuin en zorgen voor heel veel natuurlijk licht in huis. Ik ben weg van de grote robuuste eettafel. Het lijkt mij een heerlijke plek waar je kan lekker kan tafelen of de dag kan beginnen met een relaxed ontbijtje. Boven de eettafel hangt een van de mooiste lampen ooit gemaakt, de handgemaakte ‘Altar’ van Kevin Reilly. De keuken is uitgevoerd in wit hout met een prachtig natuurstenen werkblad. Echt een hele stijlvolle combinatie, die bovendien ook heel tijdloos is. Al met al kan ik heel goed begrijpen dat de bewoners helemaal weg zijn van die woonkeuken en dat hiermee het gevoel van landelijk wonen versterkt wordt.

landelijk wonen

landelijk wonen

k_galerij21

Knusse zithoek

In tegenstelling tot de grote woonkeuken is de woonkamer qua formaat wat bescheidener. Maar dat is helemaal niet erg, want op deze manier ontstaat er een hele knusse zithoek met veel gezelligheid. Zo zie je maar dat je het helemaal niet groots hoeft aan te pakken om een stijlvol en sfeervol interieur te creëren. De open haard voegt natuurlijk veel sfeer toe aan het interieur, maar is ook een lust voor het oog. De strakke afwerking zorgt voor rust en de zwart geblakerde bakstenen versterken het idee dat dit huis al jaren oud is. Een leuk detail zijn de twee houten klapdeuren die toegang geven tot de hal. Ook deze deuren passen goed bij het klassieke karakter van het huis en maken het interieur bovendien uniek. De bank en de twee zwarte stoeltjes zijn van Flexform.

landelijk wonen

landelijk wonen

landelijk wonen

Landelijk wonen in het paradijs

Laten we eerlijk zijn, bij het zien van dit huis omringd door al dat groen wil je toch hier meteen intrekken? En zelfs nu je weet dat dit huis nog maar net gebouwd is kan je dat absoluut niet aflezen aan de buitenkant. Oscar V heeft gebruik gemaakt van oude stenen en dakpannen om het exterieur die doorleefde en verweerde look te geven. De klassieke tuin versterkt de uitstraling van het huis. Op het terras naast het huis staan tuinmeubels uit de collectie van Piet Boon.

Hieronder vind je nog wat afbeeldingen van mijn absolute droomhuis. Ik hoop dat je genoten hebt van dit prachtige ontwerp. Wil je nou graag nog wat meer zien in deze stijl, bekijk dan zeker de binnenkijker bij deze Antwerpse villa en deze ecologische vakantiewoning in de Spaanse bergen.

Afbeeldingen en tekst gevonden via: Oscar V, Stijlvol Wonen
Fotografie: Sarah van Hove

landelijk wonen

landelijk wonen

landelijk wonen

landelijk wonen