Klein maar fijn appartement in Parijs

Wonen in de stad betekent vaak dat je slim om moet gaan met de beperkte ruimte die je hebt. Zeker als je in een wereldstad als Parijs woont, waar iedereen graag een mooi plekje wil hebben. De Franse interieurontwerpster Tatiana Nicol heeft dit goed begrepen, aan haar ontwerp voor dit kleine maar stijlvolle appartement te zien. Lees snel verder!


Apartment-in-Paris-10

Apartment-in-Paris-02

Apartment-in-Paris-01

Apartment-in-Paris-06

De grote eye-catcher is wat mij betreft de multifunctionele wand tussen het zitgedeelte en de slaapkamer. Door deze wand helemaal als kast te gebruiken, gaat er nauwelijks ruimte verloren. Bovendien is de doorkijk van de woonkamer naar de slaapkamer heel mooi gedaan. En als je het even zat bent om tegen je bed aan te kijken, schuif je eenvoudig de deuren dicht. De hoekbank waar je na een lange dag lekker op kan ploffen en tot rust kan komen is altijd lekker, zeker als je de zithoek aanvult met de tijdloze witte Eames RAR Rocking Char. Kijk ook even naar het authentieke oude balkenplafond. Soms wordt een oud plafond weggewerkt achter strak plaatwerk, maar gelukkig is hier de beslissing genomen om dit prachtige plafond weer helemaal tot z’n recht te laten komen.

Apartment-in-Paris-03

Apartment-in-Paris-04

Apartment-in-Paris-07

Apartment-in-Paris-08

Apartment-in-Paris-05-1150x840

Apartment-in-Paris-09-1150x841

Hoewel het zitgedeelte vrijwel naadloos overloopt in de open keuken, is het toch een intieme plek, wat komt door het gebruik van een vloerkleed. Een kleed helpt je om in een open ruimte toch ervoor te zorgen dat er aparte hoekjes ontstaan. Het effect hiervan zie je heel goed in dit appartement. Een manier om ook verbinding te krijgen in een ruimte is het gebruik van dezelfde kleur door de ruimte heen, en meubels die meerdere hoekjes met elkaar verbinden.

De neutrale grijze kleur door de hele kamer (en de rest van het appartement) zorgt door herhaling voor rust. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van koper en bruine accentkleuren, waardoor het geheel niet saai wordt. Het prachtige dressoir zorgt voor de verbinding tussen het zit- en het eetgedeelte, en voegt een hoop warmte toe aan de kamer. Een leuk detail is het kleine glazen doorkijkje tussen de keuken en de badkamer, waardoor de verschillende ruimtes nog iets meer met elkaar verbonden worden.

Apartment-in-Paris-14-1150x838

Apartment-in-Paris-13

Wat mij betreft geeft een badkamer ensuite een ultiem gevoel van luxe. Je krijgt het gevoel in een hotel te verblijven, in plaats van je eigen huis, en dat is nooit verkeerd. Dit appartement heeft het; je loopt zo van de slaapkamer de charmante Franse badkamer in, die qua stijl goed aansluit bij de rest van het ontwerp. Zeker de mooie glazen lampen werken heel sfeerverhogend, en maken ook van de badkamer een plek waar het goed toeven is.

Apartment-in-Paris-11-1137x1700

Apartment-in-Paris-12-1150x769

De slaapkamer is net zoals de rest van het appartement niet enorm. Dat is geen ramp, maar dan moet je goed met de ruimte omgaan. Het is natuurlijk belangrijk om in een slaapkamer genoeg kastruimte te hebben. De architect heeft dat hier opgelost door gebruik te maken van een op maat gemaakte ombouw voor het bed, waardoor de kast niet heel erg opvalt, weinig ruimte inneemt en toch heel functioneel is. Een mooie oplossing, die je zelf ook eenvoudig thuis toe kan passen.

Afbeeldingen en tekst gevonden via: HomeDSGN Tatiana Nicol