Klassiek wonen in een modern appartement

Ik ben gek op interieurs waarin klassieke elementen gecombineerd worden met modern design! En gelukkig heb ik weer een toffe parel op de kop weten te tikken, waar ik heel erg blij van word. Dit appartement ligt in Vilnius (Litouwen), en heeft een prachtige warme houten vloer en grote ramen waar het licht door naar binnen valt. Waarom vind ik dit appartement nou zo mooi? Dat zal ik je laten zien.


 

24

71

De houten vloer… 

Dit appartement straalt warmte en gezelligheid uit, en dat komt voor een groot deel door de prachtige vloer. Ik heb het al vaker gezegd; een goede vloer is wat mij betreft hét middel om sfeer in huis te brengen. Ik ga hier niet in detail uitleggen welke vloer het beste past in welke ruimte, hopelijk kan ik dat binnenkort in een apart artikel doen. Maar ik wil wel laten zien dat het kiezen van de juiste vloer essentieel is voor de uitstraling van je interieur.

De ontwerper van het appartement heeft ervoor gekozen om een lichte visgraatvloer te leggen, die op zichzelf best druk is. Soms werkt dat storend, maar in dit interieur past het perfect, omdat er genoeg rust, ruimte en licht is. Heb je een kleiner huis, en veel meubels, dan zou ik kiezen voor een wat minder drukke vloer, omdat het anders al snel rommelig aanvoelt.

111

51

121

291

Klassieke touch

Naast de vloer zijn er nog een aantal andere details aan het ontwerp toegevoegd die een dikke knipoog geven naar vroeger. Zo zijn de meeste deuren voorzien van lijsten, die verwijzen naar een klassiek herenhuis. Ik vind dat echt prachtig, en het is wat mij betreft ook een hele stijlvolle en simpele manier om je interieur karakter te geven. Zeker in nieuwbouwhuizen is het lastig om je stempel op het interieur te drukken. Een in het oog springende deur is dan een goede manier om het interieur helemaal van jouw te maken. Leuk detail vind ik dat de stijl van de deuren ook terug komt in de keuken. Bovendien matcht dat erg goed met de wat strakkere uitstraling van de rest van de keuken.

Ook de lamp aan het plafond vind ik erg charmant. Aan de ene kant heeft de lamp een hele klassieke uitstraling, maar je ziet ook heel goed dat de lamp perfect bij nu past. En niet alleen de lamp aan het plafond is erg mooi, ook de wandlampen in de kamer en slaapkamer vind ik prachtig. De wandlamp is weer terug van weggeweest, en dat is een prettige trend, want door je lamp aan de muur te bevestigen, verspreidt het licht zich over de muur, waardoor je prachtige sfeerverlichting krijgt.

81

3221

91

601

311

321

331

Marmer
Eigenlijk associeer ik marmer met decadente huizen van mensen met veel te veel geld. Maar, dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn, want in dit appartement wordt ook gebruik gemaakt van marmer, zonder dat het protserig en decadent geworden is. Dat komt met name doordat er niet al te veel marmer gebruikt is, gelukkig maar. Het werkblad en de achterwand van de keuken zijn in marmer uitgevoerd, en dat past perfect bij de enigszins klassieke uitstraling van de rest van de woonkamer. Ook de badkamer is voorzien van een marmeren touch, en heeft daardoor een hele chique sfeer!

Wil je nou nog meer zien van dit appartement, scroll dan nog even naar beneden, er staat nog heel wat moois op je te wachten!

Afbeeldingen gevonden via Indre Sunklodiene

61

101

112

131

141

151

211

231

401

Leave a Comment