JUMA Architects ontwerpt villa in België met droomkeuken

Met de lente voor de deur is het weer tijd om inspiratie op te doen voor de vrolijkste en lekkerste tijd van het jaar! JUMA Architects heeft een Belgische bungalow om te weten toveren in een lichte villa met een absolute droomkeuken als eye-catcher. De bewoners wilden graag een huis waarin het vakantiegevoel 365 dagen per jaar aanwezig is. Met een groot zwembad, enorme raampartijen die zorgen voor veel daglicht en het gebruik van materialen in lichte en rustige kleuren kan je zeker stellen dat in deze villa in België het vakantiegevoel aanwezig is. De prachtige foto’s zijn gemaakt door Annick Vernimmen

villa in België

villa in België

villa in België

Droomkeuken

Voor de verbouwing was deze villa in België een bungalow met een totaal andere indeling. JUMA Architects hebben een aantal ingrepen gedaan die het interieur meer licht en ruimte geven. Zo moest de garage plaatsmaken voor een grote keuken met kastenwand, kookeiland en aanrecht. Door op de plek van de garage de keuken te plaatsen ontstond er ook veel meer contact met de prachtige groene tuin. Oorspronkelijk had de garage ook een kleine zolder. De architecten hebben het plafond van de garage helemaal tot de nok open gewerkt, waardoor er in de keuken een hoog plafond ontstond. Dit versterkt het ruimtelijke gevoel des te meer. Boven het kookeiland hangt nu de Vertigo-lamp van Petite Friture. Deze lamp past wat mij betreft perfect in de nok van de keuken, omdat door het langwerpig design intimiteit en gezelligheid ontstaat.

De afwerking is een van de redenen dat ik heel enthousiast ben over deze keuken. De kastenwand is heel strak weggewerkt in de muur en achter de grote houten panelen zijn veel lades en kastjes verborgen. Dat is een hele slimme manier om voor veel opbergruimte te zorgen zonder dat het geheel een rommelige uitstraling krijgt. Ook het dikke witte werkblad is prachtig en geeft de keuken een stoere uitstraling. Een ander inspirerend aspect van de keuken is de zwartstalen raampartij die uitzicht biedt op de groene tuin. Op deze manier ontstaat er veel natuurlijk daglicht en kook je elke dag voor een altijd boeiend decor. Toegegeven, ik ben een tikkeltje jaloers op de bewoners van deze villa in België.

villa in België

villa in België

villa in België

villa in België

Ingetogen uitstraling

De sereniteit van het interieur zorgt ervoor dat de bewoners in volledige rust van hun droomhuis kunnen genieten. Die rust ontstaat voornamelijk door de strakke afwerking en het sobere kleurgebruik. De architecten hebben veel lichte en rustige kleuren gebruikt, in combinatie met natuurlijke materialen. Her en der zijn er zwarte accenten aangebracht die voor het nodige contrast zorgen. Contrastkleuren zijn belangrijk in een interieur, omdat ze ervoor zorgen dat niet alles dezelfde uitstraling heeft. Zonder contrastkleuren word een interieur al snel saai. De zwarte eethoek met de ‘About a Chair’ stoelen van Hay  heeft nu een stoere uitstraling die perfect past bij de lichte tinten van de rest van het huis.

De ingetogen uitstraling ontstaat niet alleen door het uitgekiende kleurenpalet, maar ook door de strakke afwerking van bijvoorbeeld de zithoek. Een lang wandmeubel herbergt een haard, opbergruimte en de televisie. Doordat alles verborgen kan worden achter de lichte houten panelen hebben de bewoners de mogelijkheid om alles wat ze niet willen zien aan het oog te onttrekken. Deze truc is ook toegepast in de keuken en werkt wat mij betreft perfect, omdat je soms niet alles vol in het zicht wil hebben. Woon je wat kleiner, dan is dit helemaal een ideale manier om je interieur opgeruimd en sereen te houden.

Ben je enthousiast geworden over deze stijlvolle en rustgevende villa in België, bekijk dan ook eens dit stoere penthouse van Remy Meijersdeze strakke stadswoning in Haarlem of dit minimalistische ontwerp in Zweden.

Afbeeldingen en tekst gevonden via: JUMA Architects, HomeAdore, Annick Vernimmen.

villa in België

villa in België

villa in België

villa in België

villa in België

villa in België