Gezellig wonen in Parijs!

Ik zou heel graag in Parijs willen wonen! De prachtige boulevards, de slingerende Seine en natuurlijk al die sfeervolle historische gebouwen die de stad zoveel grandeur geven. En wonen in Parijs is ook helemaal geen probleem, als je maar genoeg geld hebt, of slim met ruimte om kan gaan. Margaux Beja is een kei in het laatste! Ze heeft zich toegelegd op het ontwerpen van kleine en sfeervolle appartementen. Haar nieuwste project is dit kleine appartement in Le Marais in het 3e en 4e arrondissement van Parijs. Het appartement is erg oud, maar door Margaux Beja heel sfeervol gemoderniseerd, waarbij de klassieke elementen benadrukt zijn. Kijk snel verder!

IMG_7511

Het appartement ligt in een gebouw uit de achttiende eeuw, midden in de bruisende wijk Le Marais. Omdat Margaux Beja en haar vriend (beiden architect) niet weg wilden uit deze buurt, gingen ze op zoek naar een geschikte plek, en  die vonden ze aan de overkant van de hal. Hoewel het appartement donker, hokkerig en vervallen was bleek het de perfecte plek voor hun ideeën. Er moest echter heel wat gebeuren om van hun nieuwe appartement een droomplek te maken. Een aantal muren werden gesloopt, er kwam een glazen pui, en de keuken werd totaal gerenoveerd. En wat is het resultaat prachtig!

IMG_7519

IMG_7512

Balans tussen modern en historisch
Juist bij een historisch pand is het mooi om niet alles te moderniseren, maar ook de charme van vroeger te bewaren. Dat was ook het doel van Margaux Beja, en zoals je kan zien is haar dat erg goed gelukt. De oude houten balken geven het appartement de link met het verleden, terwijl de strakke keuken en stalen deuren het appartement juist heel modern maken. De balans tussen oud en nieuw vind ik echt prachtig, en ook heel inspirerend. Ik zou heel graag hier meteen in willen trekken!

IMG_7514

IMG_7516

IMG_7526

IMG_7522

Verrassende kastenwand
De woning wordt gedomineerd door een lange houten kastenwand van een meter diep. Van buiten lijkt het een doodgewone plek om van alles op te bergen, maar als je deuren opent, wacht een verrassing. De kast herbergt namelijk de badkamer, wc, kledingkasten én wasruimte! Door heel slim met de beschikbare ruimte om te gaan, heeft Margaux Beja zoveel mogelijk functionaliteit in de kastenwand weten te verwerken. Doordat de hele kastenwand bekleed is met donker walnotenhout, wordt er een heel sterk statement gemaakt, dat tegelijkertijd ook voor rust zorgt.

IMG_7513

IMG_7520

IMG_7527

Veel licht
Het appartement was vroeger erg donker, maar door een aantal ingrepen valt het licht tegenwoordig uitbundig naar binnen. Zo is de wand tussen de woonkamer en de keuken weggehaald, en werd de muur met de slaapkamer vervangen door een grote glazen pui. Op die manier komt er aan twee kanten veel licht het appartement binnen. Ook heeft Margaux Beja een daklicht laten plaatsen, om nog meer natuurlijke lichtinval te creëren. Ik vind de opzet erg geslaagd, en wat ik erg cool vind is dat door die ingrepen het nu mogelijk is om ook donker en sfeervol hout te gebruiken in het interieur. Die donkere kleuren zijn een prachtige tegenhanger van het daglicht en de witte muur, en passen perfect bij de historische omgeving.

Ik ben helemaal weg van dit appartement! Jij ook? Laat het dan weten door een berichtje te plaatsen of door dit interieur te delen op Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest. En wil je meer appartementen zien met een historisch tintje, kijk dan eens verder op DesignKabinet. Inspiratie genoeg!

Afbeeldingen en tekst gevonden via: Margaux Beja HomeDSGN
Foto’s gemaakt door Alexis Cottin & Julien Fernandez

IMG_7515
IMG_7518

IMG_7521

IMG_7523

IMG_7524

IMG_7525