Genoeg ruimte in dit kleine appartement

Wat een lekker licht appartement. Hoewel het totale oppervlak maar 63 m2 is, voelt het veel ruimer aan. Dat komt door het gebruik van lichte materialen, en doordat de ontwerpers aan de slag gegaan zijn met op maat gemaakte kasten. Voor een appartement (en eigenlijk ook voor elk ander huis) werkt dat perfect, omdat de ruimte maximaal benut wordt, en de opbergruimte meer wegvalt in de ruimte. Zo houdt je je huis opgeruimd, en ziet het er ook nog eens erg goed uit. Als je inspiratie op wilt doen over hoe je op maat gemaakte kasten toe kan passen in een appartement, kan je eens naar dit ontwerp van Normundas Vilkas kijken. Heel slim, heel strak, en toch absoluut niet kil. De foto’s zijn gemaakt door Leonas Garbačauskas.


Apartment-in-Vilnius-04-1150x766

Apartment-in-Vilnius-05-1150x766

Apartment-in-Vilnius-08-1150x766

Apartment-in-Vilnius-07-1150x766

Kasten, kasten, kasten

Het appartement werd ontworpen voor een jong gezin, dat in een recent gebouwd appartementencomplex in Vilnius is gaan wonen. Met een klein budget en een beperkte ruimte was dit project een stevige uitdaging. Een van de belangrijkste wensen van de eigenaars was het integreren van op maat gemaakte meubels. De kast in de woonkamer is een echte ehe-catcher geworden; de open planken bevatten een schat aan boeken, en achter de witte schuifdeuren is heel handig een bureautje verborgen. De witte kast loopt door naar de hal, waar een garderobe in gevestigd is. Aan de andere kant gaat de kast, onderbroken door de deur naar de kinderkamer, over in het tv-meubel, waar de tv in een nis gevestigd is. De hele kamer wordt dus omgeven door ingebouwde kasten. Het rustige effect dat hier door ontstaat, wordt nog eens versterkt door het feit dat de keuken in dezelfde stijl als al het kastwerk ontworpen is.

Apartment-in-Vilnius-11-1150x766

Apartment-in-Vilnius-12-1150x766

Vivulskio_12

Ook de beide slaapkamers hebben ingebouwde kasten, zodat ook de kleren gemakkelijk opgeborgen kunnen worden. Let ook vooral op de kast in de kinderkamer, waarin een aantal blauwe open vakken gemaakt zijn, waar boekjes en speelgoed opgeborgen kunnen worden. Het doorvoeren van een eenduidige stijl wordt niet alleen toepast bij het meubilair, maar ook bij de vloeren. Overal is een prachtige gebleekte eikenhouten vloer neergelegd, zelfs tot in de badkamer. Tegenwoordig is het namelijk mogelijk om om een houten vloer in een natte ruimte aan te leggen, zonder dat het krom gaat trekken. Zoals je kan zien geeft dat een heel charmant effect aan de badkamer.

Apartment-in-Vilnius-10

Apartment-in-Vilnius-02

Apartment-in-Vilnius-01
Het consequent doorvoeren van dezelfde stijl zorgt ervoor dat de verschillende ruimtes naadloos in elkaar overvloeien. Hoewel het hele appartement heel charmant en degelijk is afgewerkt, is met opzet het plafon heel ruw en basic gehouden. Een hele mooie tegenhanger, waardoor nog meer karakter aan de woning wordt toegevoegd

Afbeeldingen en tekst gevonden via: HomeDSGN

Leave a Comment