DesignKabinet Spotlight: MUUTO REST SOFA

DesignKabinet Spotlight presenteert iconische en spraakmakende items die het verdienen om onder de aandacht gebracht te worden. Het kan gaan om een onvolprezen designklassieker, maar de aandacht kan net zo goed uitgaan naar een veelbelovend object. Het doel is om te inspireren met de absolute favorieten van DesignKabinet! Deze keer wordt de MUUTO REST SOFA in het zonnetje gezet. 

Muuto Rest Sofa

Muuto Rest Sofa

Anderssen & Voll ontwierpen de Rest Sofa voor Muuto. De ontwerpers, die ook verschillende items voor onder andere Hay hebben gemaakt, hebben in het ontwerp voor deze bank Scandinavisch design met huiselijke gezelligheid samengebracht. De bank is door de ronde vormen en zachte kussens een heerlijke plofbank voor een avondje Netflix of borrelen met vrienden. Toen ik deze bank voor het eerst zag, was ik meteen verkocht. De dikke kussens staan ‘em echt goed en de rechte lijnen zorgen voor een strakke uitstraling.

De combinatie van design met comfort maakt dit voor mij de ultieme bank. Hij staat niet alleen fantastisch in vrijwel elk interieur, maar het is ook nog eens een bank waar je heel fijn op kan relaxen.  Het eikenhouten onderstel heeft een hele warme uitstraling en zorgt ook voor lucht in je interieur. Figuurlijk, want door de hoge poten lijkt de bank minder massief. Daarom past de Rest Sofa ook perfect in een klein interieur!

Muuto Rest Sofa

De Rest Sofa kan je bestellen als twee- of driezitter. Bestellen ja, want hij wordt speciaal voor jou op maat gemaakt. Je hebt de keuze uit een hele reeks stoffen, afkomstig van het Deense bedrijf Kvadrat. Een handig en slim detail is dat de hoes voorzien is van een ritssluiting. Hierdoor kan je de hoes makkelijk van de bank halen en in de wasmachine stoppen. Heel fijn natuurlijk, zo hoef je je niet druk te maken over vlekken op jouw prachtige designerbank!

De kussens zijn gevuld met koudschuim en veren. Koudschuim is een heel duurzaam materiaal dat bovendien heel veerkrachtig is. De prachtige vormen van de Rest Sofa zullen dus goed bewaard blijven, waardoor je heel lang veel plezier aan deze bank kan beleven.

Hopelijk ben jij net zo enthousiast over de Muuto Rest Sofa! Wil je meer zien, kijk dan hieronder voor nog meer prachtige foto’s. En houd DesignKabinet.com in de gaten voor de designeritems die binnenkort in Spotlight gepresenteerd worden!

Afbeeldingen en tekst gevonden via: Muuto Pinterest Flinders Misterdesign Elle Decoration

Muuto Rest Sofa

Muuto Rest Sofa
Muuto Rest Sofa

Muuto Rest Sofa

Muuto Rest Sofa

Muuto Rest Sofa

Muuto Rest Sofa