Binnenkijken bij Odette Simons van Westwing

Ik ben blij! Nog maar een paar maanden aan de gang met DesignKabinet.com, en nu al opgemerkt door Westwing! Zij hebben mij gevraagd of ik iets wilde schrijven over het prachtige huis van Odette Simons, de style director van Westwing, waar Westwing zelf al een prachtige binnenkijker over gemaakt heeft. Ik hoefde natuurlijk niet na te denken over dit cool aanbod, en hier zien jullie het resultaat!

De prachtige foto’s zijn gemaakt door Femfotografie by Femque Schook, en de binnenkijker van Westwing is geschreven door Tahnee van der Merwe en Charlotte Kalshoven.


Odette is echt een stylewonder, want wow, wat heeft zij haar huis mooi ingericht! Een tijd geleden, nog voordat Westwing mij benaderde, kwam ik haar toffe interieur al tegen op de blog van Westwing, en dat maakte toen al meteen indruk. Vooral de grote lichtinval vind ik echt prachtig. Dat er zoveel natuurlijk licht de woonkamer in stroomt is niet gek, want Odette heeft haar huis helemaal omgedraaid. Op de benedenverdieping zijn de slaapkamers en de badkamer, en boven bevinden zich de keuken en de woonkamer.

Het omdraaien is dus een hele slimme zet, want niet alleen is de lichtinval sterker en mooier, ook hoeft er zo niemand door de slaapkamer te lopen om op het dakterras te komen. Bovendien is het in de stad ook niet heel erg om wat hoger te wonen, zo heb je meer privacy en kun je nog meer genieten van de rust van jouw huis, omdat je minder geluiden van de straat hoort.

Odette Simons Binnenkijker - Westwing (3)

Die woonkamer is echt geweldig! In het midden staat, gedraaid, een stoere bruine leren bank. Hierdoor krijg je een hele relaxe en comfortabele zithoek. Veel mensen zetten hun meubels tegen de muren aan, omdat ze dan het gevoel hebben dat er dan meer ruimte gecreëerd wordt. Soms is dat ook zo, maar in dit geval zou de ruimte nog groter worden, waardoor het niet echt gezellig meer is. Door je bank te draaien, creëer je een hoekje in je interieur, terwijl je kamer nog steeds heel ruim en open aanvoelt. Het gymbankje achter de bank is ook cool, zoals je kan zien is het een topplek voor het opbergen van al je inspirerende boeken en tijdschriften.

Odette Simons Binnenkijker - Westwing (5)

Naast de bank is natuurlijk de strakke haard een echte eye-catcher in de kamer. Zeker de houtstapel is erg mooi, en natuurlijk ook heel handig. Heb je thuis een haard, maar gebruik je ‘em eigenlijk niet, dan kan je de haard vullen met houtblokken. Zoals je kan zien bij Odette, geeft dat een heel cool effect in het interieur.  Het geeft veel warmte aan de kamer, zelfs als de haard niet aan staat. Naast de haard staat de groene Artifort stoel, die wat mij betreft de show steelt! De stoel had oorspronkelijk een andere kleur, maar toen Odette in dit huis kwam wonen heeft ze de stoel opnieuw laten bekleden. Een ideale manier om je meubels een nieuw leven te geven als je op zoek bent naar een nieuwe look!

Odette Simons Binnenkijker - Westwing (6)

De donkere eettafel Slide is van Odesi, en is ontworpen door Remy Meijers. Ik ben al lang tijd weg van die tafel, en ik kan niet wachten totdat een dergelijk exemplaar in mijn kamer staat te shinen. Nog niet eerder had ik deze donkere variant gezien, maar ik moet zeggen dat het er erg gelikt uitziet in dit lichte interieur. De combinatie van verschillende stoelen in dezelfde kleur is erg leuk, het wordt zo veel minder saai rondom de tafel, en nu is er voor iedereen eigen favoriete stoel!

Odette Simons Binnenkijker - Westwing (8)

Odette Simons Binnenkijker - Westwing (4)

Beneden bevinden zich de slaapvertrekken, en ook de door Odette ontworpen luxe badkamer. Het fijne aan de badkamer is natuurlijk het grote vrijstaande bad, waarin het heerlijk ontspannen is. Daarnaast vind ik de uitstraling erg goed gedaan, want het is erg strak en minimalistisch, maar daardoor voelt het ook heel relaxed aan. En dat is wat mij betreft wel de beste sfeer voor in een badkamer. De strakke uitstraling van de badkamer komt onder andere door de gladgestreken muren. Echt heel mooi, en vooral lekker anders dan de traditionele tegeltjeswanden. De vrijstaande muur waarachter de douche schuilgaat vind ik ook prachtig, het is een hele stijlvolle manier om de douche af te schermen. Om ervoor te zorgen dat de badkamer niet te strak en saai wordt, heeft Odette leuke accessoires toegevoegd. Misschien is de badkamer niet de meest voor de hand liggende plek voor die mooie plantjes, maar zoals je ziet werkt het ontzettend goed!

Odette Simons Binnenkijker - Westwing (7)

Odette Simons Binnenkijker - Westwing (9)

Hoewel het interieur echt goed gestyled is, vind ik het heel prettig dat niet alles perfect op elkaar afgestemd is, niet alle items vormen een vanzelfsprekende match met de rest van het interieur. Maar, omdat de basis zo strak en rustig is, en Odette haar interieur niet volgepropt heeft met van alles en nog wat, komt elk object heel goed tot zijn recht. Op deze manier krijg je een heel persoonlijk, gezellig en goed uitziend interieur, zonder dat het saai en voorspelbaar wordt. En dat is niet gemakkelijk, want je huis op een voorspelbare manier inrichten gebeurt sneller dan je denkt. Ik denk dat er echt een grote les te leren is uit het interieur van Odette, wat natuurlijk saai klinkt, maar ook wel een fijn idee is. Odette heeft haar huis naar haar eigen smaak ingericht, zonder heel sterk rekening te houden met trends. En het belangrijkste is dat uit haar interieur blijkt dat het hebben van een goede basis essentieel is, zodat je met accessoires goed en eenvoudig de accenten in je interieur aan kan brengen!

Ik zou nog graag veel meer schrijven over dit prachtige interieur, maar dan wordt deze post veel te lang! Ik hoop dat jullie ook zo onder de indruk zijn van de stylingkwaliteiten van Odette Simons! Hopelijk inspireert haar ontwerp tot het maken van prachtige interieurs! Wil je nog meer inspirerende binnenkijkers zien, kijk dan eens verder op mijn blog!

Odette Simons Binnenkijker - Westwing (2)

 

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Westwing. Met dank aan Joanna Jenkins.

Leave a Comment