Dit appartement in Amsterdam is het toonbeeld van stijl en huiselijkheid

Wonen in de Pijp. Niet verkeerd, want deze Amsterdamse wijk verveelt nooit, heeft genoeg bars en restaurants, leuke winkels en ligt tegen het centrum van onze hoofdstad aan. Heel begrijpelijk dat de bewoners van dit appartement in Amsterdam hier graag willen wonen. Om op hun droomplek een droomhuis te realiseren schakelden ze Bricks Studio in, de ontwerpstudio van James van der Velden. Bricks Studio toverde dit appartement dankzij een paar slimme ingrepen om tot een fijn woonhuis. 

Het appartement is eigenlijk een bovenhuis, gelegen op de bovenste twee verdiepingen van een Amsterdams pand. Voor de verbouwing bestond het appartement uit twee afzonderlijke woonlagen, die door Bricks Studio werden samengevoegd tot een geheel. Ideaal, want hierdoor konden de ontwerpers het appartement helemaal opnieuw indelen naar de wensen van de bewoners.

appartement in amsterdam

appartement in amsterdam

Omgekeerde wereld

Normaal gezien is de bovenste verdieping van een bovenwoning de plek waar de badkamer en de slaapkamers zich bevinden, terwijl op de onderste verdieping geleefd wordt. Maar Bricks Studio keerde het wonen en slapen om. De woonverdieping ligt nu dus helemaal boven, en de slaapkamers liggen een verdieping lager. Eigenlijk is dat ook heel logisch, want vanaf de bovenste verdieping heb je direct toegang tot het dakterras. Bovendien is de lichtinval daar het mooist, wat de verdieping heel geschikt maakt als een fijne leefruimte.

Bricks Studio keerde niet alleen de twee verdiepingen ‘om’, maar ging vervolgens ook met de sloophamer door de bovenste verdieping. Alle muren werden weggebroken, zodat er een grote open ruimte ontstond. Het sloopwerk legde ook een prachtig authentiek balkenplafond bloot, waardoor de living nu heel karakteristiek en sfeervol is. In combinatie met de landelijke keuken en de warme houten vloer is de bovenste verdieping een echte woonverdieping, waar de bewoners ongetwijfeld ontzettend blij mee zijn!

Odette Simons draaide ook de verdiepingen van haar bovenwoning om, met een schitterend appartement als gevolg!

appartement-in-amsterdam

appartement-in-amsterdam

appartement-in-amsterdam

Cozy zithoek

Door de ruimte helemaal open te breken, voelt de woonverdieping een stuk groter aan. Maar dat zorgt er wel voor dat het lastiger is om knusse hoekjes en gezelligheid te creëren. Een hele eenvoudige manier om dit op te lossen is het neerleggen van een stijlvol vloerkleed. Het liefst lekker groot, zodat het echt een impact heeft in de ruimte. Waarom is zo’n vloerkleed nou zo belangrijk?  Een kleed zorgt ervoor dat de vloer wordt onderbroken en er een soort eilandje ontstaat. De ruimte blijft zo heel open, maar het vloerkleed bakent in dit geval de zithoek af. Een groot kleed zorgt er daarnaast voor dat de bank, de stoeltjes en de tafel met elkaar worden verbonden en samen echt een zithoek vormen. Ideaal dus!

Wat ik leuk vind aan deze woonkamer is de grote salontafel. De afgelopen jaren zagen we de bijzettafels in elk interieur voorbijkomen. Niet gek, want meerdere bijzettafels naast elkaar staat gewoon heel goed en is nog handig ook. Maar bij dit appartement in Amsterdam zie je dat een grote salontafel toch ook zeker charme heeft. Bovendien kan je die leuke bijzettafel nog steeds een mooi plekje naast een lekkere fauteuil geven!

appartement-in-amsterdam

appartement-in-amsterdam

appartement in amsterdam

appartement-in-amsterdam

Een echte leefkeuken

De keuken is prominent aanwezig in dit appartement in Amsterdam. Een lange wand biedt plaats aan de landelijke keuken, de stijlvolle kastenwand verbergt alle  apparatuur  en de lage onderkasten worden ook gebruikt als dressoir. Het voordeel van zo’n grote keuken is dat het rust uitstraalt. Dat lijkt gek, omdat de keuken vrijwel de hele ruimte beslaat, maar door dit grote gebaar zijn er geen losse kasten nodig. De hele wand heeft dezelfde stijl en dat zorgt voor rust.

Het klassieke fornuis is top! Het geeft de landelijke keuken nog meer karakter en draagt zonder meer bij aan het huiselijke gevoel. Ook vind ik het gaaf om te zien dat het aanrecht niet leeg wordt gelaten, maar dat het juist gebruikt wordt om accessoires tentoon te stellen en veelgebruikt keukengerei een handige plek te geven. Zorg er wel voor dat het geen overkill wordt en geef alle items een duidelijke plek, bijvoorbeeld met een opbergrek of een dienblad. Zo creëer je een echte en opgeruimde leefkeuken!

In dit nieuwbouwhuis steelt de landelijke keuken absoluut de show!

appartement in amsterdam

appartement in amsterdam

appartement in amsterdam

appartement in amsterdam

In dit appartement in Amsterdam overnacht je in stijl

De slaapvertrekken bevinden zich op de onderste verdieping van het appartement. De slaapkamer is voorzien van een rustgevend kleurenpalet, wat mij betreft de beste keuze voor een slaapkamer. Het is per slot van rekening de plek waar je echt tot rust wil komen en daarbij is alle hulp welkom. Door veel lichte kleuren te gebruiken wordt de lichtinval versterkt, maar tegelijkertijd zorgt de donkere kastenwand voor contrast.

De badkamer heeft een styling die echt kenmerkend is voor James van der Velden. Zwart-wit, een retro uitstraling en het gebruik van metrotegels zie je namelijk veel terug bij zijn projecten. Zo geeft Bricks Studio op subtiele manier hun handtekening af en hebben ze tegelijkertijd een prachtige badkamer gecreëerd die moeiteloos matcht met de rest van het interieur van dit appartement in Amsterdam.

Hopelijk heb je genoten van alle prachtige beelden. Benieuwd naar het werk van Bricks Studio en James van der Velden? Neem dan eens een kijkje op de website.

Afbeeldingen via: Bricks Studio
Fotografie: Barbara de Hosson