Veel ruimte in deze compacte benedenwoning van Frederik Roijé

Hoe maak je van een slecht ingedeelde benedenwoning een ruimtelijk appartement? Door helemaal van scratch te beginnen. Dat is tenminste de benadering van Frederik Roijé. Geen slechte keuze, als je naar het resultaat van zijn verbouwing kijkt. Door alle overbodige zaken weg te halen en het interieur zoveel mogelijk ‘open te breken’ creëerde Frederik Roijé veel ruimte én een minimalistische look! 

Hoewel een strak en minimalistisch interieur voor veel mensen als saai en onpersoonlijk gezien wordt, zijn er genoeg voorbeelden die het tegendeel bewijzen. Deze Belgische villa van JUMA Architects is vanbinnen en vanbuiten strak vormgegeven, maar heeft door de warme materialen toch een gezellige sfeer. En hetzelfde geldt voor de benedenwoning van Frederik Roijé. Lees snel verder voor alle beelden!

frederik roije

frederik roije

frederik roije

Rustig wonen, midden in de stad

De zit- en eethoek liggen aan de achterkant van het huis, aan de tuin. Een lekkere plek, zeker in de stad. Aan de achterkant heb je meer rust en privacy en loop je zo de tuin in. Op deze manier creëer je een oase van rust midden in de drukke stad. Doordat de zit- en eethoek een stukje lager liggen worden ze op een natuurlijke manier afgescheiden met de de keuken. De kunst aan de muren vind ik prachtig en is een perfecte manier om sfeer en persoonlijkheid aan een interieur toe te voegen. Ga thuis dus ook vooral aan de slag met mooie en persoonlijke kunst, want zo wordt een huis echt jouw thuis!

frederik roije

frederik roije

Slim ingedeelde keuken

De keuken is klein maar fijn. Een kook- of spoeleiland is altijd fijn om te hebben. Het is namelijk niet alleen heel handig, maar ook nog een ideale plek om ’s ochtends snel te ontbijten of tijdens een feestje lekker aan te borrelen. Door de kasten helemaal om het fornuis te bouwen benut je alle ruimte en zorg je voor een strakke look. En dat zorgt weer voor een rustige uitstraling, wel zo fijn in een compacte woning.

frederik roije

frederik roije

frederik roije

Overal veel opbergruimte

Aan de voorkant van de benedenwoning ligt de slaapkamer. Vanuit de slaapkamer loop je zo de badkamer ensuite in, waardoor je dat fijne hotelgevoel krijgt!  Ook in de slaapkamer is aan genoeg opbergruimte gedacht. Door de grote inbouwkasten kan je al je spullen gemakkelijk kwijt.

Vond je dit appartement gaaf om te zien? Check dan ook dit slimme en compacte appartement in Parijs en dit zwart-witte huis in het bos!  

Afbeeldingen via: Frederik Roijé