Amsterdams penthouse van Remy Meijers

Remy Meijers heeft met zijn ontwerp voor dit penthouse aan de Brouwersgracht in Amsterdam wederom een meesterwerk afgeleverd. Door een aantal ingrepen te doen in het interieur heeft hij van een druk en benauwend appartement een ruimtelijk en licht penthouse weten te maken! Grote gebaren, zoals Remy Meijers het zelf noemt, waren de sleutel tot dit inspirerende ontwerp.


penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers41


Woon groot, denk groot
Hoewel het appartement nog geen 10 jaar geleden opgeleverd is, voelde het interieur gedateerd aan. Dat kwam met name omdat de ruimte niet optimaal benut was. De eigenaars zagen in Remy Meijers de aangewezen persoon die hun appartement weer helemaal anno nu kon maken en ervoor kon zorgen dat het het interieur weer in verhouding zou zijn.

Wat ik zo mooi vind aan het interieur is de balans tussen de enorme ruimte en het huiselijke gevoel. Omdat de living aan de voorzijde van het penthouse eigenlijk alleen bestaat uit een zithoek met open haard en tv-meubel, en een keuken met kookeiland en eettafel, straalt het interieur rust uit. De enorme bank, het grote vloerkleed en lange kookeiland met geïntegreerde eethoek zijn zo groot, omdat ze op die manier perfect passen bij de omvang van de ruimte. En dat zorgt ervoor dat het interieur wel heel ruim is, maar dat je niet het gevoel hebt in een balzaal te staan. Het gevoel van intimiteit blijft zo bewaard. Ik vind dat knap gedaan, want ik denk dat je veel te gemakkelijk zo’n grote ruimte helemaal vol bouwt, waardoor het druk en benauwd wordt.

De eigenaars zagen in Remy Meijers de aangewezen persoon die hun appartement weer helemaal anno nu kon maken en ervoor kon zorgen dat het het interieur weer in verhouding zou zijn.

 

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers03

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers15

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers18

Keuken als middelpunt
De 9 meter lange keuken trekt meteen de aandacht. Natuurlijk vanwege de lengte, maar ook door het bijzondere ontwerp. Het kookeiland bestaat uit een 30 cm dik blad van wit composiet, en vloeit samen met de aangrenzende eettafel. Op deze manier ontstaat een groot element, in plaats van een losse eettafel en los kookeiland, waarmee de ruimte beter benut wordt, en natuurlijk een geweldig statement gemaakt wordt.

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers08

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers23

Natuurlijk is de keuken van alle gemakken voorzien, en ook hier is goed over nagedacht. Remy Meijers heeft veel aandacht besteed aan de plaatsing van alle apparatuur, opbergruimte en werkplekken in de keuken, zodat alles op een logische plek ligt, en de bewoners overal goed bij kunnen. Slim, want dat maakt het koken nog net wat gemakkelijker! Wat ik erg cool vind aan de keuken is dat alles aanwezig is om een koningsmaal te bereiden, maar dat de keuken ondanks de professionele uitrusting perfect past bij de rest van het interieur. Ik vind deze keuken een goed voorbeeld van hoe je een leefkeuken integreert in een interieur. En natuurlijk ben ik best wel jaloers op zo’n keuken, echt geweldig!

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers10

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers14

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers17

Riante én intieme zithoek
De uitdaging bij een grote ruimte is om de gezelligheid en intimiteit van een knusse zithoek te behouden. Remy Meijers heeft dit gedaan door een grote hoekbank te plaatsen, op een kleed dat even groot is als de immense open haard met tv. Ik vind het prachtig gedaan, want op deze manier krijg je echt die gezelligheid en warmte die aanwezig moeten zijn in een woning. Bijkomend voordeel van zo’n groot meubel in de zithoek is dat alle overbodige details netjes weggewerkt kunnen worden, zodat de bewoners geen last hebben van de kabels van de tv bijvoorbeeld.

Het donkere wengé dat door het hele penthouse heen gebruikt wordt, is een houtsoort die perfect past bij de stijl van Remy Meijers (je ziet het terug in veel van zijn ontwerpen). Veel mensen zijn bang om grote donkere oppervlakken te gebruiken in hun interieur, maar dit penthouse laat zien dat het gebruik van donkere kleuren helemaal geen probleem hoeft te zijn. De combinatie met de lichtgrijze gietvloer, het witte werkblad en de natuurlijke lichtinval geven de donkere elementen juist iets extra’s aan het interieur, in plaats van alleen maar vlakke lichte kleuren te gebruiken.

Het donkere wengé dat door het hele penthouse heen gebruikt wordt, is een houtsoort die perfect past bij de stijl van Remy Meijers

 

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers24

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers25

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers28

Slapen met hotelgevoel
De slaapkamer geeft de bewoners het gevoel in een luxe hotel te overnachten. Het hoofdbord en de kastenwanden zijn ook hier bekleed met wengé, en contrasteren met de lichte kleuren die voor de rest gebruikt worden in de slaapvertrekken. Ik vind het altijd erg mooi als een bed gericht is op de ramen, zo kan je als je wakker wordt genieten van het daglicht! En die kastenwand is ook een droom voor iedereen! Veel ruimte, alles netjes opgeborgen en het ziet er heel strak uit. Een subtiel detail zijn de deuren. Het kozijn is weggestuct, en de klinken zijn weggelaten. Remy Meijers geeft met deze deuren een knipoog naar de klassieke paneeldeur, door profielen op de deur te plaatsen. Je maakt de deur open door aan een van de profielen te trekken.

Fantastisch penthouse toch? Ben je geïnspireerd geraakt, kijk dan eens verder op de blog voor nog meer prachtige interieurs van geweldige ontwerpers! En hieronder vind je nog een aantal foto’s van dit ontwerp van Mr. Grey!

Afbeeldingen en tekst gevonden via: Remy Meijers Interieurarchitectuur Stijlvol Wonen RTL Woonmagazine

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers01

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers02

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers21

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers26

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers27

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers30

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers32

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers33

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers34

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers35

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers36

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers37

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers38

penthouse-amsterdam-©-Remy-Meijers39